18 Aralık 2012 Salı

Bebek Beşiği

Evinizin yeni üyesi için en güzel hediyeyi organik bebek beşiği modellerinden birini seçerek verebilirsiniz. Bebeklerin sağlığı bütün aileler için oldukça önemlidir. Helede ilk bebek olursa tecrübesiz olmanın verdiği düşünceyle herşeyi onların sağlığını etkilemeyecek ürünlerden seçilmektedir. Aslında bunu her bebek için aynı oranda göstermek gerekir.

Bebekler büyüme aşamasında oldukça yaramaz olmakta ve evin içerisindeki eşyalarla yeni yeni tanışmaya başlamaktadır. Bu açıdan eşyaların verecek olduğu zarardan habersiz hepsini kurcalamaktadırlar. Buna benzer olarakda beşiklerin dizaynı oldukça önemlidir. Çünkü basit bir tasarıma sahip bebek beşiği ile çocukların sağlığı düşünülerek yapılan bebek beşiği tasarımları arasından uçurum denilecek seviyede fark vardır.

Hangi Bebek Beşiği Tercih Edilmelidir

Organik bebek beşiği üretiminde beşikteki parmalık araları hesaplı bir şekilde dizayn edilir ve kesinlikle korkuluk bölümü asansör olan modelden tercih edilmez. Bebek ayaklanma zamanları korkuluk bölümünü kurcalayabilir ve elini sıkıştırması ve bu sebeple kendine zarar vermesi muhtemeldir. Bu nedenle bu tip bebek beşiği modelleri seçilmemelidir.

Bunun gibi  bir çok beşik özellikleri araştırılıp alınmalıdır. Bir diğer husus ise beşik üretiminde kullanılan boya kalitesidir. Bebekler hepimizin bildiği gibi diş çıkarma zamanına geldiğinde diş dipleri kaşınır ve nereyi gözüne kestirirse hemen ısırmaya kalkışır. Bu nedenle beşik üretimlerinde kesinlikle metal veya kurşunlu boya kullanılmasından kaçınılmalıdır. Bunların yerine su bazlı kurşunsuz boya kullanılmalıdır. Bu tip boyalar kullanılan bebek beşiği modellerinde çocuklar o ahşapı ısırıp kemirmeye çalışsa bile sağlığında herhangi bir olumsuzluk söz konusu olmamaktadır.

Bu tür sebeplerden dolayı bebek beşiği alırken kesinlikle araştırılmalı ve dünya sağlık örgütünün çocuk sağlığı için ön görmüş olduğu malzeme kullanımı doğrultusunda bebek beşiği modelleri tercih edilmelidir.

Buna benzer farklı bir makalenin yer aldığı http://organikbebekbesigi.blog.com/2012/12/18/bebek-besigi-tasarimlari/ sayfasınıda ziyaret edebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Her anne baba gibi sizde bebeğiniz için en iyi bebek beşikleri tercih edin. Bebeğinize en güzel hediyeyi siz verin.

    YanıtlaSil
  2. Herkese merhabalar, http://ozancirpan.blogspot.com/2013/08/ogluma-yaptigim-sandal-besik.html adresinde oğluma yaptığım sandal beşik resimlerini görebilirsiniz. Beşiğin içine ne tür ekipmanlar koymalıyım.

    YanıtlaSil